вівторок, 09 квітня 2024 16:58

Вбивство підлітка на станції фунікулера у Києві: суд арештував працівника УДО
3

Печерський районний суд міста Києва відправив під арешт співробітника Управління державної охорони, підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві
Фото: suspilne.media
Підліток, якого штовхнули, головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів
Працівника УДО затримали

Печерський районний суд міста Києва відправив під арешт співробітника Управління державної охорони, підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві.

Рішення суд ухвалив у вівторок, 9 квітня. Про це повідомили Офіс генерального прокурора і "Суспільне".

"За клопотанням прокурора військовослужбовцю, підозрюваному в умисному вбивстві підлітка на станції фунікулера в Києві, обрано запобіжний захід - тримання під вартою до 5 червня включно", - сказали у прокуратурі.

Адвокат підозрюваного Костянтин Марченко на початку засідання просив оголосити перерву для ознайомлення з документами. Прокурор Ірина Осінська не заперечувала, але просила дотриматися "розумних термінів".

Друге клопотання сторона захисту подала про проведення засідання у закритому режимі.

Суд підтримав клопотання адвоката про проведення закритого засідання, але рішення про запобіжний захід оприлюднили відкрито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ножем у груди: у Києві під час суперечки вбили 14-річного хлопця

"Дитина загинула не через те, що вона зробила щось погане, а через неправомірні дії. Ми так вважаємо. Тому на сьогоднішній час відбувається досудове розслідування. Ми наполягаємо на тому, щоб підозрюваний знаходився під вартою", - сказав Олександр Панченко, представник потерпілого.

Він заявив, що, за словами свідків інциденту, підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння. Свідки також розповіли, що конфлікт стався, бо чоловікові щось не сподобалось у діях хлопців.

"Він почав, як правильно сказати, "нешанобливо" з ними спілкуватися. Хлопці спробували уникнути конфлікту. Підозрюваний пішов, але потім чомусь він щось згадав, повернувся. Найближчий до нього був покійний Максим. Він до нього почав звертатися, штовхати його, в результаті чого останній впав і отримав тілесні ушкодження, що призвели до смерті", - сказав Панченко.

За його словами, це сталося на виході - на верхній станції фунікулера.

За підсумками засідання суд постановив застосувати щодо працівника УДО запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Родина загиблого підлітка на суді присутня не була. Як пояснив їхній представник, сім'я займається організацією похорону.

"Я наполягав на тому, щоб вони не приходили, тому що це буде складно і, фактично, це жодним чином не вплине на саму ситуацію", - сказав Панченко.

Представник потерпілої сторони також сказав, що підозрюваний не визнає своєї вини і не дає показів. "Це те, що я знаю з матеріалів справи", - розповів юрист.

8 квітня сайт hromadske повідомив, що Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера. Затриманого відсторонили від виконання обовʼязків.

За даними слідства, ввечері 7 квітня на верхній станції столичного фунікулера між підозрюваним і компанією молодиків виник конфлікт. Під час інциденту підозрюваний штовхнув одного із підлітків. Той головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів, повідомив Офіс генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство підлітка на станції фунікулера у Києві: суд арештував працівника УДО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі