понеділок, 08 квітня 2024 20:35

Прокуратура показала фото з місця вбивства підлітка на станції фунікулера у Києві. Службовцю УДО оголосили підозру

Військовослужбовцю Управління державної охорони України повідомили про підозру в умисному вбивстві підлітки на станції фунікулера у Києві.

Про це у понеділок повідомив Офіс генерального прокурора.

Автор: gp.gov.ua
  Підліток, якого штовхнули, головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів
Підліток, якого штовхнули, головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів

За даними слідства, ввечері 7 квітня на верхній станції столичного фунікулера між підозрюваним і компанією молодиків виник конфлікт.

Автор: gp.gov.ua
  Підозрюваного затримали
Підозрюваного затримали

Під час інциденту підозрюваний штовхнув одного із підлітків. Той головою розбив віконне скло та отримав травми у вигляді різаних ран шиї, від яких помер до приїзду лікарів.

Підозрюваного затримали, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ножем у груди: у Києві під час суперечки вбили 14-річного хлопця

Чоловік, який штовхнув підлітка на станції фунікулеру, що стало причиною смерті неповнолітнього, працював водієм в УДО, повідомили "ТСН".

В управлінні заявили, що призначено внутрішнє службове розслідування.

Службовця взяли під варту.

"Управління державної охорони України вже надає всю необхідну допомогу правоохоронним органам та буде всіляко сприяти в проведенні досудового розслідування. Приносимо свої співчуття родині загиблого", - сказали у відомстві.

Співробітники Київського фунікулеру розповіли, що подія трапилася приблизно о 19:30 на верхній станції фунікулеру.

Працівники "Київпастрансу" сказали, що все сталося, коли фунікулер прибув на верхню станцію і люди вийшли з вагону.

Далі була штовханина і крики, а вже потім вони побачили багато крові та тіло потерпілого підлітка, який ще зміг зробити по сходах декілька кроків. На місце викликали швидку і поліцію, пишуть "ТСН".

"Штовханина сталася не в вагоні фунікулера, а вже на станції. На нижній частині сходів є видове скло, на яке чоловік штовхнув підлітка. Воно дуже міцне, але сила удару була настільки сильною, що його вдалося пробити у нижній частині", - сказали в КП "Київпастранс".

Чергові по станції розповіли, що чоловік, який штовхнув хлопця проявляв активність з порятунку травмованого, але лише тоді, коли зрозумів, що накоїв.

Про нападника відомо, що він 1994 року народження. Чоловіка затримали на станції фунікулера правоохоронці, він не чинив опору, повідомляє ЗМІ.

"ТСН" із посиланням на джерела у правоохоронних органах пишуть, що чоловік знаходився у стані алкогольного сп'яніння.

"Відомо, що співробітник УДО був у стані алкогольного сп'яніння - 1.29 проміле виявлено у його крові", - сказало джерело.

Про загибель свого вихованця написали представники спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з футболу "Зміна" Оболонського району.

"У неділю трагічно загинув вихованець нашої школи, Матерухін Максим Олександрович. Під час прогулянки з друзями по центру нашого міста, а саме на Київському фунікулері, на Максима підступно напав дорослий чоловік", - сказали представники школи.

Раніше сайт hromadske повідомив, що Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера. Затриманого відсторонили від виконання обовʼязків.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура показала фото з місця вбивства підлітка на станції фунікулера у Києві. Службовцю УДО оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі