пʼятниця, 23 серпня 2024 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Важливо з військової точки зору: у Третій штурмовій бригаді уточнили наслідки контратаки на Харківщині

Важливо з військової точки зору: у Третій штурмовій бригаді уточнили наслідки контратаки на Харківщині
Третя окрема штурмова бригада провела контратаку на Харківщині. Фото: скріншот

На ділянці фронту у Харківській області, де Третя окрема штурмова бригада ЗСУ здійснила контратаку, тривають стабілізаційні заходи.

У результаті операції знищені позиції і логістика 20-ї армії РФ. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів пресофіцер бригади Олександр Бородін.

"Зараз ідуть стабілізаційні дії. В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація. Один із успіхів – це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20-ту армію. Наскільки ми можемо розуміти, вони хотіли виступати в бік Макіївки, з одного боку. З іншого боку, вони могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту по всій країні. Зараз вони займаються тим, що намагаються відновити якісь частини позицій, намагаються побудувати нову лінію оборони", - зазначив Бородін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя штурмова бригада ЗСУ контратакувала окупантів на Харківщині: вже просунулися углиб на 2 км

За його словами, це нині вкрай важливо з військової точки зору.

"Навіть більш важливо ніж території. Тому що з військової точки зору, знищення сил і засобів і порушення планів це часто буває більш важливим успіхом ніж звільнення територій, якщо говорити військовою мовою", - сказав речник.

Він зазначив, що операція Третьої штурмової є "синхронним успіхом" із операцією ЗСУ в Курській області.

Попри ураження, в тому числі і по особовому складу, у російської армії на цьому напрямку залишаються великі резерви. Але вони можуть бути неефективними через ураження логістики.

"Треба розуміти, що їхні резерви великі. У них побудована така система, що в них майже не закінчуються, якщо ми говоримо про піхотні резерви. Велика кількість артилерії і fpv. Кількість і масштаб на їхньому боці. Але плани порушено, порушена логістика і кількість інколи не спрацьовує як перевага, якщо погано працює логістика чи збиваються плани", - додав Бородін.

Напередодні військові Третьої штурмової бригади повідомили, що провели успішні наступальні дії на Харківщині.

Захисники також поділились відео свого наступу, однак не вказали, де воно було відзняте.

Зараз ви читаєте новину «Важливо з військової точки зору: у Третій штурмовій бригаді уточнили наслідки контратаки на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі