неділя, 10 вересня 2023 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ сказали, скільки часу залишилося у Кримського мосту

В ЗСУ сказали, скільки часу залишилося у Кримського мосту
Повноцінного функціонування від Кримського мосту вже не варто очікувати, впевнена спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Фото: АР

Російські загарбники намагаються активно перекидати резерви із тимчасово окупованого Криму в Запорізьку та Херсонську області.

Для цього ворог використовує, зокрема, Кримський міст, щоб доставляти особовий склад та техніку з РФ на український півострів. Однак у повному обсязі міст уже не може функціонувати через суттєві пошкодження. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Повноцінного функціонування від нього вже не варто очікувати, він просто не здатний вже відновитися в абсолюті. По-перше, мосту залишилося дуже мало часу, пам'ятаємо, що конструкція зайва (новий проліт – Gazeta.ua). По-друге, там дуже суттєві пошкодження та загрози неминучі", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові готуються повністю знищити Кримський міст

Гуменюк пояснила, що саме через загрози ударів окупанти постійно його перекривають і не можуть дати раду з його використанням як повноцінної конструкції.

Водночас вона наголосила, що потреба у перекиданні резервів у Херсонську та Запорізьку області говорить про результативну роботу Збройних сил України.

"Окупанти намагаються оперативно відновлювати втрати, проте загарбники, які прибули до окупованих південних регіонів України, не знають географії тієї оперативної зони, до якої вони потрапляють. Це зі свого боку використовують Сили оборони України", – пояснила Гуменюк.

У Криму окупанти встановили новий проліт на мосту замість пошкодженого внаслідок атаки 17 липня. Також на південь від мосту терористи розмістили баржі, які планують використовувати для створення перешкоди, призначеної для запобігання подібним атакам у майбутньому.

Також повідомлялося, що загарбники у тимчасово окупованому Криму хвилюються через постійні атаки на Кримський міст і намагаються зберегти незаконну конструкцію. Окупанти ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ сказали, скільки часу залишилося у Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі