середа, 18 січня 2023 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ сказали, хто зараз контролює Кінбурнську косу

У ЗСУ сказали, хто зараз контролює Кінбурнську косу
Територія Кінбурнської коси під вогневим контролем ЗСУ. Однак сухопутний коридор до неї поки що має лише ворог. о: facebook.com/GeneralStaff.ua

Кінбурнську косу на Миколаївщині зараз більше контролюють окупаційні війська Росії.

Звільнення Кінбурнської коси відбуватиметься під час деокупації усієї Херсонської області, заявив начальник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в телемарафоні "Єдині новини" 19 січня, передає Gazeta.ua.

Звільняти Кінбурнську косу як окрему територію не зовсім доцільно, вважає Єрін.

"Чому? Тому що до Кінбурнської коси має бути сухопутний коридор. І тільки в такому разі це буде доцільно", – пояснив він.

Єрін наголосив, що територія коси під вогневим контролем українських військових.

"Але, враховуючи, що сухопутний коридор є поки що у противника, ворог має більший контроль над територією", - додав Єрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни постійно обстрілюють Очаків з двох причин – Кім

Війська Російської Федерації вдень 17 січня завдали артилерійських ударів по Куцурубській громаді. Руйнувань та загиблих внаслідок обстрілу немає, повідомили в обласній військовій адміністрації.

За інформацією ОВА, обстріл стався о 15:30. Зафіксували влучання за межами населеного пункту Куцурубської громади.

Також вночі 17 січня окупанти вчергове завдали ударів по місту Очаків. Обстріл пошкодив до п'яти приватних будинків та дитячий майданчик.

На Кінбурнській косі, що в Миколаївській області ситуація складна, там тривають бойові дії. Ускладнюють становище погодні умови, розповіла в ефірі національного телемарафону керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Щоб повністю звільнити Миколаївську область від окупантів, Збройним силам України залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, хто зараз контролює Кінбурнську косу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі