четвер, 06 липня 2023 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки на Львів
9

Львів сьогодні вночі зазнав ракетного удару
Фото: Сергій Крук
Львів сьогодні вночі зазнав ракетного удару
Львів сьогодні вночі зазнав ракетного удару
Львів сьогодні вночі зазнав ракетного удару
Львів сьогодні вночі зазнав ракетного удару

Росія вночі задіяла шість ракетоносіїв із загальним залпом 36 ракет. У Львові зафіксували приліт саме ракети типу "Калібр".

Снаряди були випущені росіянами з моря. Вони можуть долати значні відстані, тому несуть небезпеку для всієї України, заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У Львові в результаті російського обстрілу зафіксовано влучання в один із будинків. Попередньо відомо про чотири жертви", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав наслідки нічного удару по Львову

Ракета "Калібр", яка влучила у будинок у Львові, була випущена з моря. Вона може подолати 2500 тис. км, а тому радіус ураження покриває фактично всю територію України.

13 людей у Львові госпіталізували через ракетний удар. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу та відпустили на амбулаторне лікування

"З досвіду можемо зазначити, що такі наслідки можуть бути як від безпосереднього влучання, так і під час бойової роботи, коли над містом відбуваються збиття. Уламки також можуть нашкодити. Тому ми завжди наголошуємо, що навіть якщо ви дуже вірите в нашу ППО, необхідно переходити в укриття обов'язково. У якій би частині України ви не знаходилися", – зазначила Гуменюк.

Росія у ніч проти 6 липня завдала чергового ракетного удару по території України. У Львові було чути вибухи.

Унаслідок ворожої ракетної атаки у Львові пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Сталося також влучання ракети в багатоповерхівку. Кількість загиблих унаслідок російської атаки зросла до чотирьох. Зруйновано більше 50 помешкань. Зокрема, зруйновано житловий будинок, офісний комплекс, є руйнації у школі, в гуртожитках Львівської політехніки.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки на Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі