четвер, 27 липня 2023 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах попередили про ризик повторного масованого ракетного удару

У Повітряних силах попередили про ризик повторного масованого ракетного удару
У Повітряних Силах попередили про ризик повторного масованого ракетного удару. Фото: Укрінформ

У Повітряних силах закликали українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги, існує високий ризик повторної масованої атаки.

За сприятливих погодних умов противник активізує діяльність своєї авіації на південно-східному напрямку. Про це у коментарі "24 каналу" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, це може статися будь-якого моменту. Якщо буде можлива загроза, то у Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ з'явиться відповідна інформація про ймовірність повторного ракетного удару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вночі знову атакувала Одещину. Є руйнування та загиблі

Він пояснив, що за сприятливих погодних умов противник активізує діяльність своєї авіації на південно-східному напрямку.

"Це і безпілотники, і літаки Іл-22, і літак радіолокаційного виявляння А-50, й винищувачі тактичної авіації. Це все типова ситуація щоранку", – сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Також він додає, що "якщо кораблі є у бухті Севастополь чи в Чорному морі, то росіяни можуть у будь-який момент завдати удар, якщо вони його спланували".

Водночас Ігнат запевняє, що готовність Сил оборони має бути постійно, а людям треба реагувати як тільки зʼявляється інформація про потенційну небезпеку.

Восени та зимою Росія може масовано атакувати міста та інфраструктуру України.

Окупанти будуть робити ставку на дрони-камікадзе, але ракети теж використовуватимуть. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

З вересня по березень українські сили ППО збили приблизно 750 дронів і 750 ракет. На це пішло багато засобів.

26 липня близько 17.00 години ворог атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Росіяни випустили 40 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Протиповітряна оборона збила 36 російських ракет.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах попередили про ризик повторного масованого ракетного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі