понеділок, 14 листопада 2022 12:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В українській розвідці розповіли, хто командує російськими "зеками-вагнерівцями"

В українській розвідці розповіли, хто командує російськими "зеками-вагнерівцями"
"Вагнерівцями" із тюрем в армії РФ командують колишні спецпризначенці. Фото: gettyimages.com

Скелет командування російських приватних військових компаній складають колишні бійці частин спеціального призначення.

Вони мають професійний досвід у сенсі планування операцій. Про це у коментарі РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал проаналізував дії Кадирова та Пригожина

"Але ті мобілізовані зеки, які перебувають під їх командуванням, зважаючи на відсутність належної підготовки та мотивації, не можуть ефективно здійснювати ні наступальних, ні оборонних дій", – сказав Черняк.

Інший співрозмовник видання зі спецслужб розповів, що під час боїв "зеків-вагнерівців" кидають на першу лінію, бо їх не шкода. А професійними членами ПВК дуже дорожать.

За ними стоїть другий ешелон – загороджувальні загони, які під загрозою розстрілу не дозволяють найманцям із в'язниць відійти назад.

У тимчасово окупованій Кадіївці на Луганщині українські війська знищили командирів ПВК "Вагнер". По командному пункту "вагнерівців" вночі 10 листопада прилетіли чотири снаряди HIMARS. Загинуло четверо найбільш наближених до власника ПВК Євгена Пригожина осіб та семеро "вагнерівців" з числа їхніх заступників, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Російський олігарх, засновник приватної військової Компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує покладатися на засуджених у Росії для укомплектування своїх сил для відправки на війну в Україну. Більшість "вагнерівців" на війні в Україні засуджені, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «В українській розвідці розповіли, хто командує російськими "зеками-вагнерівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі