четвер, 10 листопада 2022 04:35

Американський генерал проаналізував дії Кадирова та Пригожина

Американський генерал проаналізував дії Кадирова та Пригожина
Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та лідер Чечні Рамзан Кадиров створюють власні армії. Фото: Іnstagram.com/Рамзан Кадиров

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров і керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин готуються до розпаду Росії.

Тому вони створюють власні армії. Таку думку озвучив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в інтерв'ю "24 каналу".

Годжес визнав, що переоцінив російську армію на початку повномасштабного вторгнення. Він зазначив, що не врахував масштаби корупції і розкрадання, які існують у збройних силах РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, навіщо "вагнерівці" приписують собі всі здобутки на Донбасі

Генерал зауважив, що Кадиров береже своїх бійців і рідко коли відпрвляє їх на передову. Найчастіше "кадирівці" виконують функцію загороджувальних загонів, що стоять позаду та стріляють по російських солдатах, якщо ті збираються тікати.

"Кадиров і Пригожин готуються до того, що коли розпадеться Росія, в них буде по власній армії. Я впевнений що Кадиров та Пригожин не отримують накази від генерала Герасимова. Це вид російської армії, який не може воювати у взаємодії з ВПС, наземними силами чи артилерією. Для України це, в принципі, добре", – вважає експерт.

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин і голова Чечні Рамзан Кадиров залишаються незалежними фігурами в Російській Федерації. Усе через залежність президента РФ Володимира Путіна від сил цих осіб в Україні.

Пригожин посилює свій вплив частково для просування особистих інтересів у Росії та в окупованих районах України, а не виключно для перемоги у війні.

Кадиров також намагається отримати бізнес-можливості на фоні російського вторгнення в Україну. Чеченський диктатор і його польові командири нарощують бізнес-мережі на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал проаналізував дії Кадирова та Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі