понеділок, 20 липня 2020 11:21

У Сумах стався викид небезпечної речовини

У Сумах стався викид небезпечної речовини
У Сумах стався викид небезпечної речовини. Фото: pixabay

Викид небезпечної токсичної речовини одорант стався у Сумах.

Місцевим слід самостійно дотримуватись заходів безпеки, зокрема, зачинити вікна, про це заступник Сумського міського голови Олександр Журба повідомив на сторінці у Facebook.

"У ніч з 19 на 20 липня сумчани скаржилися на неприємний запах у місті. За попередньою інформацією, поблизу села Ганнівка стався викид одоранта - речовини, що додають до природного газу, є токсичною речовиною 2-го класу небезпеки з характерним запахом. Низькі концентрації - майже 4 мільйонних часток, викликають подразнення шкіри та очей, головний біль, нудоту, сповільнення дихання", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіоактивна вода потрапила у водоносні горизонти

Чиновник радить зачинити вікна, зволожувати повітря у приміщенні, в разі погіршення самопочуття - звернутися за допомогою до лікаря.

У Facebook жителі Сум ще звечора почали скаржитися на неприємний запах у різних районах міста, при цьому людей охоплював сильний кашель і було важко дихати.

Під Одесою, через потужні пориви вітру з аварійного танкера Delfi стався черговий витік нафти. Силами судновласника забруднення морської води повністю локалізували.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах стався викид небезпечної речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі