середа, 15 липня 2020 18:32

З затонулого танкера Delfi під Одесою стався новий викид палива

З затонулого танкера Delfi під Одесою стався новий викид палива
Причиною забруднення є послаблення бонового кріплення внаслідок несприятливих метеорологічних умов. Фото: Reuters

Під Одесою, через потужні пориви вітру з аварійного танкера Delfi стався черговий витік нафти.

Силами судновласника забруднення морської води повністю локалізували. Про це повідомляє прес-служба адміністрації Одеського морського порту на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, 15 липня, працівники Одеської філії ДП АМПУ зафіксували у присутності інспекторів Державної екологічної інспекції в Одеській області невелику пляму біля судна Delfi. За результатами огляду інспектором Держекоінспекції відібрані проби в районі танкера, про що складено відповідний акт", - сказано у повідомленні.

За попередньою інформацією, причиною забруднення є послаблення бонового кріплення внаслідок несприятливих метеорологічних умов упродовж минулої доби..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли танкер Delfi приберуть з пляжу Одеси

Представник судновласника вжив необхідних заходів для локалізації плями: обробили поверхню води сорбентом, зафіксували та закріпили бонове загородження.

Як повідомляють, станом на 15 годину, забруднення моря локалізували.

Держекоінспекція в Одеській області попередньо підрахувала збитки внаслідок аварії нафтового танкера "Делфі" поблизу Одеси, які становлять 15 204,73 долара (майже 410,2 тис. грн). Винести претензії - документ, що підтверджує суму збитку можна буде тільки після отримання офіційної інформації про кількість нафтопродуктів, що потрапили в акваторію і після видалення його з акваторії Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «З затонулого танкера Delfi під Одесою стався новий викид палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі