середа, 25 вересня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У середу кількість боїв зросла до 88. Генштаб назвав два найгарячіших напрямки

У середу кількість боїв зросла до 88. Генштаб назвав два найгарячіших напрямки
Українські воїни відбивають штурми російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Із початку доби кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту зросла до 88.

Російські окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема керовані авіабомби, та атакують позиції наших захисників, особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони тримають рубежі і вживають усі необхідні заходи для недопущення прориву оборони. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Найгарячіше на Покровському напрямку", - пише Генштаб.

У районах Новоторецька, Лисівки, Новогродівки, Селідового та Костянтинівки - точаться запеклі бої. Ворог здійснив 33 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває сім боєзіткнень у районах Цукуриного, Гірника і Георгіївки. Українські воїни вже відбили 11 ворожих штурмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці ГУР звільнили Вовчанський агрегатний завод і знищили росіян. Також є полонені

Російський агресор обстріляв із артилерії та авіації Чернігівську і Сумську області. Також ворожа авіація завдала ударів по районах населених пунктів Ободи, Іскривщина, Гравське та Річки, скинувши 10 КАБів.

Російська авіація завдала 10 авіаударів по території Курської області, застосувавши 20 КАБів.

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення. Наші війська відбили атаку росіян у районі Вовчанська. Тривають два боєзіткнення поблизу Тихого.

На Куп'янському напрямку наші воїни відбили три штурмові дії окупантів поблизу Лозової і Кругляківки. Триває бій поблизу Синьківки.

На Лиманському напрямку ворог атакує у районах Греківки, Новосадового і Білогорівки. На цьому напрямку з початку доби нараховується сім боєзіткнень, з яких три тривають.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Росіяни вдарили КАБами по Сіверську і некерованими авіаракетами по Федорівці.

Тривають бої у районах Григорівки, Часового Яру і Кліщіївки на Краматорському напрямку, де ворог намагається потіснити українських захисників.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації шість разів атакував позиції наших військ. Тривають бої поблизу Щербинівки і Неліпівки.

На Времівському напрямку українські воїни відбили чотири штурмові дії окупантів поблизу Вугледару і Водяного, тривають чотири ворожі штурми.

На Оріхівському напрямку наші захисники відбили три атаки росіян. Окупанти активно застосовують авіацію по районах Новоандріївки і Кам'янського.

На Придніпровському напрямку окупанти завдали авіаударів по Херсону і Бургунці, застосувавши авіабомби і некеровані авіаційні ракети.

"Командування Збройних сил України вживає всі необхідні заходи для стримування наступу противника", - повідомляє Генштаб.

Минулої доби на фронті було 154 боєзіткнення.

За 944 дні втрати російських окупаційних військ становили 646 400 осіб, 17 304 броньовані машини, 8815 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «У середу кількість боїв зросла до 88. Генштаб назвав два найгарячіших напрямки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі