четвер, 20 вересня 2012 02:13

У Севастополі банда злодіїв-рецидивістів скоїла 17 крадіжок

У Севастополі банда злодіїв-рецидивістів скоїла 17 крадіжок

Співробітниками Балаклавського районного відділу міліції були затримані зловмисники, які протягом трьох місяців скоювали крадіжки із квартир і дач севастопольців. Про це повідомили в секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в місті Севастополі.

До складу групи входило п'ятеро осіб, двоє жителі Севастополя, троє – іноземці. Ролі між собою розподілили заздалегідь. 25-ти і 29-річний брати-іноземці були формальними лідерами в угрупованні. Вони зламували замки, проникали в квартири і дачі, і обкрадали їх. 21 - річний іноземець і 30-річний севастополець стежили за обстановкою і підстраховували братів. Наймолодший із зловмисників, 20-річний місцевий житель, був водієм.

Як розповіли слідчі, затримані брали все, що потрапляло під руку: гроші, ювелірні вироби, ноутбуки, мобільні телефони, відео- та фотоапаратуру, зброю, колекційні монети, ордени та медалі. У списку вкраденого були і два ордени "Мати героїня", а також орден "Трудового Червоного Прапора". Квартири та дачні будинки обирали без грат на вікнах.

Крадене зловмисники збували на севастопольських і сімферопольських ринках. Не боялися навіть надавати справжні паспорти, коли здавали в ломбард крадені прикраси. Деякі речі вони залишали за місцем свого проживання. Там під час обшуків їх вилучили співробітниками міліції.

"Співробітники міліції затримали іноземців, коли вони на машині із краденим вирішили виїхати на свою батьківщину, – повідомив начальник Балаклавського районного відділу міліції Олександр Рожков. – У цей же час були затримані і їхні місцеві подільники. На сьогодні вже доведена їхня причетність до 17 крадіжок на території Балаклавського району. Усі вилучені співробітниками міліції крадені речі незабаром повернутися до своїх господарів".

Проти всіх п'ятьох затриманих порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання від 3 до 6 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі банда злодіїв-рецидивістів скоїла 17 крадіжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі