четвер, 18 жовтня 2012 16:35

На Рівненщині загублену у лісі жінку знайшли за годину до смерті

На Рівненщині загублену у лісі жінку знайшли за годину до смерті
Медики діагностували у жінки післяінсультний стан. Фото: tsn.ua

Рівненські міліціонери спільно з лісничими врятували 58-річну Валентину, мешканку села Пеньків Костопільського району. Жінка пішла до лісу по гриби і заблукала. Селянці раптово стало зле і вона присіла біля дерева. За деякий час вона змерзла і втратила свідомість. В такому стані її і знайшли рятівники.

"До нас зателефонувала схвильована молода жінка. Вона плакала і просила врятувати матір. Повідомила, що та зібралася до лісу і вже добу її немає вдома. Селянка боялася за маму, бо та кілька років тому перенесла інсульт. Адже у лісі на самоті з нею могло статися усяке. На місце виїхала слідчо-оперативна група, подзвонили лісникам. За півгодини зниклу жінку шукали уже 70 людей. Розбилися на групи і прочісували ліс квадрат за квадратом", - розповіла Вікторія Корнюша з обласного управління міліції.

Ситуація ускладнювалася тим, що восени у лісі рано сутеніє. Однак жінку все-таки знайшли через 6,5 годин від початку пошуків. Лісник Віктор Тищишин знайшов жінку під деревом – вона була без свідомості. На місце викликали бригаду швидкої допомоги.

"Медики діагностували у жінки післяінсультний стан та загальне переохолодження організму. Кажуть, що її вчасно знайшли – ще би годину і пані Валентині допомога уже би не знадобилася. Вона не могла ані самостійно рухатися, ані розмовляти. Знайдену жінку доправили до реанімації районної лікарні. Нині вона почуває себе уже краще", - додала Корнюша.

Врятована жінка розповіла, що до доньки у Пеньков вона переїхала кілька років тому. В місцевому лісі орієнтувалася погано.

"Досі у ліс вона ходила тільки з сусідкою, а тут вперше наважилася піти сама. Селянка заблукала, шукала конкретне дерево і зайшла у хащу. Знесилилася й втратила свідомість. Отямилася тільки увечері. Хотіла підвестися, але не змогла і знову знепритомніла й лежала так до приходу пошукової команди", - зазначили в міліції.

Нагадаємо, минулої середи на Поліссі під час збору грибів загубився 10-річний Володимир Швайко з села Сварицевичі Дубровицького району Рівненщини. Хлопчина пішов до лісу з батьками й заблукав. Його досі не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині загублену у лісі жінку знайшли за годину до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі