понеділок, 09 січня 2023 00:47

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на Кінбурнській косі

В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на Кінбурнській косі
ЗСУ працюють над звільненням Кінбурнської коси від окупантів. Фото: Getty Images

Російських окупантів поки що не вдалося вибити з території Кінбурнської коси в Миколаївській області. Зараз абсолютного контролю тут немає ні в однієї зі сторін.

Зараз територія Кінбурнської коси є лінією фронту, розповіла глава об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Російські війська ще присутні на Кінбурнській косі, ситуація досить складна. Знову-таки й погода не сприяє легкому завершенню і короткочасності цієї операції... так само з островами ще триває бойова робота, і контролю абсолютного поки не має жодна зі сторін" - повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація біля Сватового та Кремінної та бої за Кінбурнську косу ‒ показали свіжі карти війни в Україні

За її словами, зараз ця територія є лінією фронту, де постійно ведуться бойові дії. У поточний момент вогневі підрозділи ЗСУ більше працюють над тим, щоб знищувати тилові потужності російських окупантів - хоча фактично глибокого тилу у росіян немає вже ніде.

Ще наприкінці грудня ЗСУ повідомляли, що ймовірно, скоро зможуть звільнити від російських окупантів Кінбурнську косу. Вона залишається єдиною окупованою територією Миколаївської області.

У напрямку Кінбурнської коси на Південному фронті йде протистояння і контрбатарейна боротьба. Загалом, ситуація на півдні України складна, але контрольована Силами оборони.

Зараз ви читаєте новину «В ОК "Південь" розповіли про ситуацію на Кінбурнській косі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі