понеділок, 11 квітня 2022 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони пояснили, від чого залежатиме можливість нового наступу Росії на Київ

У Міноборони пояснили, від чого залежатиме можливість нового наступу Росії на Київ
Можливість наступу на Київ залежатиме від боїв на сході - Міноборони. Фото: скріншот з відео

У Міноборони повідомили, що можливість відновлення наступу російських окупантів на Київ залежатиме від результату боїв на сході.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в медіацентрі "Україна".

"Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій та Луганській областях", - сказав він.

За словами речника, зараз на території Гомельської області Республіки Білорусь, а також Брянської та Курської областей РФ залишаються окремі підрозділи ворога. Найімовірніше, їхнім завданням є демонстрація присутності для відволікання українських сил оборони, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі будуть важкі бої, що визначать другу фазу війни - Арестович

"Вочевидь, це така тактична гра РФ, щоб тримати підрозділи української армії тут і не допустити їх перекидання у більш важкі операційні зони, в тому числі на схід і на південь України", - сказав Мотузяник.

Він також заявив, що РФ майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України.

"За нашою інформацією, противник підійшов до фази завершення відновлення своїх підрозділів і перекидання їх на територію Донецької і Луганської областей. Ми прогнозуємо, що активні бойові дії розпочнуться на цих територіях вже найближчим часом. Водночас українська армія до цього готова. Ми не можемо прогнозувати, коли це станеться. Є повідомлення західних джерел. Водночас противник вже майже завершив підготовку до наступальної операції", - сказав Мотузяник.

Ворог відступив від Києва, але це не означає, що він відмовився від прагнення захопити столицю. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. За його словами, окупанти продовжують звірствувати і чинити геноцид проти українського народу в регіонах, у які вони вдерлися. Також він зазначив, що Київ готовий до оборони та подякував світу за міжнародну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили, від чого залежатиме можливість нового наступу Росії на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі