четвер, 23 березня 2023 08:16

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі нова "бавовна". Пишуть про ліквідацію колаборанта
Оновлено

Після вибуху в захопленому Мелітополі на Запоріжжі вранці 23 березня серед загарбників спостерігається паніка.

Окупаційні війська "не на жарт заметушилися". Про це повідомив мер міста Іван Федоров в Telegram.

За його даними, окупанти зігнали "поліцію" і рятувальників на вул. Івана Алєксєєва, де стався вибух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти заборонили місцевим залишати оселі: Генштаб назвав причину

Біля пожежної частини нібито знайшли саморобний вибуховий пристрій. Росіяни повідомили про "постраждалого "поліцейського".

"Напевно далі в "найкращих" рашистських традиціях перекриють вулицю і будуть шукати "диверсантів". Паніка починається, русня", – додав Федоров.

Мелітополь перебуває в окупації вже понад рік. У місті лишилось приблизно 50-60 тис. населення.

Оновлено о 8:45: попередньо, партизани підірвали авто зі зрадником Сергієм Сковирком. У Мелітополі він обіймав псевдопосаду начальника дільничних у "поліції" окупантів, пише "РИА Мелитополь".

"Завжди ставив своє авто біля пожежної частини – боявся, що його замінують. А тут така невдача", – йдеться в повідомленні.

До повномасштабної війни Сковирко працював у поліції також на посаді начальника дільничних. Потім був заступником у відділі благоустрою та екології, за даними ЗМІ.

Автор: t.me/riamelitopol
  У Мелітополі підірвали автомобіль зі зрадником Сергієм Сковирком. У якому він стані – невідомо
У Мелітополі підірвали автомобіль зі зрадником Сергієм Сковирком. У якому він стані – невідомо

Окупація Мелітополя – ключового міста на півдні України, яке вважається воротами до Криму – відбулася ще 26 лютого 2022 року. Цьому передувала атака по летовищу – місцю базування військово-транспортної авіації, а також локальні вуличні бої. Росіяни вважали, що на тому все і скінчиться, але теплої зустрічі від місцевих мешканців вони не дочекались.

День за днем мелітопольці виходили на протестні акції з українською символікою в руках, крокували по центральному проспекту, співаючи гімн і скандуючи патріотичні гасла. Кадри, на яких люди намагаються зупинити ворожу техніку голіруч, облетіли весь світ.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі нова "бавовна". Пишуть про ліквідацію колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі