пʼятниця, 04 серпня 2023 07:47

У Китаї евакуювали понад 1,2 млн людей
7

У Китаї через масштабні зливи евакуювали 1 млн людей
Фото: eastnews.ua
У Китаї через масштабні зливи евакуювали 1 млн людей
У Китаї через масштабні зливи евакуювали 1 млн людей
У Китаї через масштабні зливи евакуювали 1 млн людей
У Китаї через масштабні зливи евакуювали 1 млн людей

Китай потерпає через масштабних повеней і підтоплень, спричинених в останні кілька днів потужними зливами.

У провінції Хебей на півночі КНР евакуювали понад 1,2 млн людей. Їх переселили у безпечніші місця, пише Xinhua із посиланням на місцеву владу.

"Близько третини переміщених – понад 857 тисяч – є засудженими, які утримувались під вартою в місцях позбавлення волі та поліцейських дільницях провінції", – сказано в повідомленні.

Для переміщення людей із небезпечних територій мобілізували понад 26 тис. рятувальників і транспортників. Працівники дорожніх служб станом на середу відновили роботу 512 ділянок доріг, проїзд якими раніше був заблокований через повені та зсуви.

"Тайфун Доксурі спричинив проливні дощі із 27 липня. Вони майже безперервно йдуть на більшій частині Хебея, через що середня добова кількість опадів у провінції перевищила 146 міліметрів", – зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію накрило стихійне лихо: евакуювали сотні тисяч людей

Наразі в пошуково-рятувальних роботах і наданні допомоги в Хебеї задіяли до 5 тис. рятувальних команд, у складі яких понад 100 тис. людей.

За даними місцевого департаменту з надзвичайних ситуацій, лише до 1 серпня через спричинені рясними зливами повені й підтоплення постраждали жителі 94 районів, а також 826 селищ провінції Хебей.

Для прискорення ліквідації наслідків стихійного лиха та відновлення пошкоджень у провінції й сусідньому з нею Пекіні, також постраждалому від негоди, протягом останніх кількох днів центральна та місцеві органи влади мобілізували різноманітні ресурси.

На відновлення постраждалих від злив і паводків інфраструктури та об'єктів комунального господарства Центральний уряд КНР виділив 100 млн юанів (майже $14,3 млн), ще 44 млн юанів (близько $6,17 млн) перерахував Організаційний відділ ЦК КПК. Окреме фінансування на екстрені випадки передбачено і урядом провінції Хебей та міською владою Пекіна.

На Філіппінах руйнівний тайфун Доксурі залишив без домівок тисячі людей. Щонайменше одна людина загинула у філіппінській провінції Різал, на схід від столиці Маніли.

Потужний тайфун обрушився у середу на північні частини архіпелагу. Він позривав дахи, зруйнував дороги та лінії електропередач, затопив низинні села та позбавив домівок тисячі людей. Метеорологи попередили, що шторм продовжить свій курс до Тайваню та Китаю.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї евакуювали понад 1,2 млн людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі