понеділок, 01 січня 2024 21:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині тричі оголошували повітряну тривогу - впали уламки дронів

На Київщині тричі оголошували повітряну тривогу - впали уламки дронів
У Київській області оголошували повітряну тривогу через російську атаку дронів.

У понеділок, 1 січня, росіяни атакували Київську область безпілотниками.

Тривога в області оголошувалася впродовж дня тричі. Остання тривала майже 2,5 години через чергову атаку ворожих БПлА. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Впродовж цього часу працювала ППО.

"Завдяки ефективній роботі наших захисників по ворожих цілях, потраплянь в обʼєкти критичної та житлової інфраструктури немає", - сказав Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як цієї ночі збивали російські дрони - Олещук показав відео

Водночас, зафіксували падіння уламків у декількох населених пунктах двох районів області. Наразі вже відомо про пошкодження чотирьох приватних будинків і чотирьох легкових автомобілів.

Крім того, через падіння уламків на відкритих територіях виникло загоряння травʼяного настилу. Пожежі оперативно ліквідували.

Жертв і постраждалих немає.

"Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків повітряної атаки. Дякую нашим військовим за надійний захист", - сказав Кравченко.

У новорічну ніч українські захисники знищили рекордну кількість ворожих ударних БпЛА - 87 із 90 Shahed-136/131. Росіяни вдарили чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з тимчасово окупованих територій у Херсонській і Запорізькій областях.

На Львівщині через падіння уламків безпілотника було зруйновано музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

1 січня російські окупаційні війська вдарили дроном типу Shahed по житловому будинку у Сумській області.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині тричі оголошували повітряну тривогу - впали уламки дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі