вівторок, 13 березня 2012 18:39

У Києві суд виселяє на вулицю 6 дітей
14

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні в Києві на пр. Комарова, 16, державні виконавці намагались виселити з квартири 40-річну Аллу Буртову та її шістьох дітей.

"П'ятеро з них неповнолітні. Діти народились та виросли в цій квартирі, поруч ходять у школу, - пояснює адвокат Олег Веремієнко. - Їх не можуть виселити, бо суддя не вказав куди саме. Мав чітко зазначити - в притулок, в іншу квартиру або ще кудись. Дітей, вони неповнолітні, не можна просто так виселити на вулицю. Це порушує їхні права".

Аллу Буртову зранку забрала швидка, в неї стався гіпертонічний криз. Діти самі залишились вдома.

"Молодших я відправила до сусідів, аби вони не перелякались, - каже старша сестра Катерина. - Інші не пішли у школу, а сидять зі мною вдома. Живемо тут з 2002-го року. Всі разом доглядали за чоловіком, в якого був синдром Дауна. Він помер в 2008-му році. Ми його поховали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із будинку виселяються через трансформаторну підстанцію

У квартири є власник, нібито недієздатний чоловік переписав ще у 2001 році квартиру іншому.

Зранку державний виконавець Солом'янського району Людмила Штойка прийшла у супроводі двох понятих, дільничного, та десяти вантажників, аби звільнити квартиру. З нею був представник власника, не представлявся. На вулиці чергувала вантажівка та автомобіль екстренної служби по зрізанню замків.

Чиновник пояснила, що від неї нічого не залежить, є рішення суду, яке вона має виконати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворих на СНІД виселяють у окремі колонії

"Мати в лікарні, не можна ж просто так дітей, як картоплю, викидати", - захищав дітей адвокат. Він звернув увагу виконавця, що в постанові не зазначені дані про дітей.

Домовились, що ніхто не буде нічого виносити поки мати не повернеться із лікарні, склали відповідний акт.

Зараз ви читаєте новину «У Києві суд виселяє на вулицю 6 дітей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі