четвер, 08 вересня 2011 09:45

В Індії заарештували причетних до вибуху в Нью-Делі

В Індії заарештували причетних до вибуху в Нью-Делі

Національне агентство розслідувань Індії оголосило про арешт трьох осіб, підозрюваних в причетності до вибуху, що стався 7 вересня у будівлі Вищого суду в Нью-Делі.

Арешти пройшли в штатах Джамму і Кашмір, де сильні сепаратистські та ісламістські настрої. Серед допитуваних - господар інтернет-кафе, з якого передбачувані терористи відправили на телебачення електронного листа.

У цьому листі, як повідомлялося раніше, відповідальність за вибух взяла на себе пакистанська терористична організація "Харакатуль Джихад Ісламі" ("Рух ісламського джихаду"). Крім того, екстремісти вимагали скасувати страту їх однодумця Афзал Гуру, який був засуджений на повішення за інші теракти.

Вибух, розслідуванням якого займаються індійські фахівці, забрав життя 12 людей, понад сорока отримали поранення. За часом теракт збігся з візитом індійського прем'єра Манмохана Сінгха в сусідній Бангладеш - ісламську країну, раніше колишню частиною Пакистану.

Більшість терористичних актів в Індії роблять екстремісти, що домагаються самовизначення Кашміру. Більше половини жителів цього регіону становлять мусульмани, які не визнають влади "багатобожників"-індуїстів.

Зараз ви читаєте новину «В Індії заарештували причетних до вибуху в Нью-Делі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі