неділя, 12 лютого 2023 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти активно прочісують будинки: військові з'ясували причину

На Херсонщині окупанти активно прочісують будинки: військові з'ясували причину
Частина Херсонської області під контролем окупаційних формувань РФ. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти активно перевіряють будинки цивільних у захопленій Брилівці та Новокиївці Херсонської області.

Тамтешня окупаційна "адміністрація" здійснює спроби відібрати житло у місцевого населення. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 12 лютого.

Для цього російські військовослужбовці прочісують будинки. Перевіряють у громадян наявність прописки та документів на право власності житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відкрили шлюзи Каховської ГЕС – чим це загрожує

"Покинуті будинки опломбовуються з розміщенням повідомлень про те, що приміщення перейшли у право власності "місцевої адміністрації", – додали в Генштабі.

На тимчасово окупованій частині Херсонщини катують українців, а в їх будинки заселяють російських військових, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Останніми днями з окупованих російськими військами районів Херсонської області надходить інформація про масові катування, мародерства та переслідування громадян України, сказав Чубаров.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти активно прочісують будинки: військові з'ясували причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі