субота, 11 лютого 2023 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава Меджлісу розповів про найпоширеніший вид звірства росіян на Херсонщині

Глава Меджлісу розповів про найпоширеніший вид звірства росіян на Херсонщині
На тимчасово окупованій частині Херсонщини катують українців, а в їх будинки заселяють російських військових. Фото: УНІАН

На тимчасово окупованій частині Херсонщини катують українців, а в їх будинки заселяють російських військових.

Останніми днями з окупованих російськими військами районів Херсонської області надходить інформація про масові катування, мародерства та переслідування громадян України. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Найбільш поширеним видом звірств, що здійснюються російськими варварами, є арешти і закриття в "підвал" громадян, де від них вимагають заяв про нібито наявні у них бажання оформити російське громадянство і отримати російський паспорт", – повідомив він.

За інформацією Чубарова, тих, хто відмовляється, піддають фізичним тортурам і змушують переписати на російських окупантів особисту власність – будинок, авто тощо, після чого непокірних видворяють за межі окупованої зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по вокзалу в Херсоні: що відомо про смертельний обстріл

Він повідомив, що днями у селищі Новоолексіївка Генічеського району російські окупанти провели повторні рейди з метою заселення російських військовослужбовців до будинків господарів, які були змушені раніше евакуюватися.

"При цьому насамперед такому "заселенню" піддаються будинки громадян, відомих своєю вірністю українській державі", – зазначив Чубаров.

Голова Меджлісу також розповів, що російські окупанти в Новоолексіївці зламали двері та заселили будинок сім'ї Едема та Гульнари Бекірових.

При цьому нагадав, що Едем – колишній в'язень Кремля, а Гульнара – член Меджлісу кримськотатарського народу. Він зазначив, що сім'я Бекірових була раніше евакуйована з окупованої Новоолексіївки.

На Херсонщині російські окупанти відкрили шлюзи на Каховській гідроелектростанції. Опублікували супутникові знімки дамби, де видно, як швидко витікає вода.

Росія осушує Каховське водосховище. Рівень водойми впав на 2 м, пише видання NPR. Це найнижчий показник за 30 років супутникових спостережень.

Ворог ставить під загрозу забезпечення питною водою, виробництво сільськогосподарської продукції на Херсонщині та безпеку найбільшої в Європі атомної станції – ЗАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Глава Меджлісу розповів про найпоширеніший вид звірства росіян на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі