неділя, 18 червня 2023 23:14

В ГУР прокоментували ядерний шантаж Путіна

В ГУР прокоментували ядерний шантаж Путіна
Російські окупанти нехтують усіма нормами і стандартами ядерної безпеки на ЗАЕС. Фото: eastnews.ua

Ядерна небезпека в Україні буде зберігатися доти, доки росіяни остаточно не підуть з нашої території.

Зараз окупанти нехтують усіма нормами і стандартами ядерної безпеки на ЗАЕС. Про це сказав представник Головного управлінні розвідки МО Андрій Юсов, коментуючи ядерний шантаж з боку російського лідера Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заважають персоналу стабілізувати ЗАЕС

"Головне, що повинен зрозуміти кожен українець і весь світ – у Каховці, на заводі "Кримський титан" і по всій Україні безпека, зокрема й екологічна та ядерна безпека на цих об'єктах, буде гарантована тоді, коли вони повернуться під контроль України та законної влади. Поки там російські терористи, загроза буде зберігатись", – наголосив він.

Прагнення Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі – це також елемент тактики ядерного шантажу, яку обрав для себе Кремль, вказав Юсов.

"Попри всі танці з ядерним бубном, для України важливим фактором залишається те, що Білорусь не втягнута у повномасштабну наземну війну Росії проти України, і ознак цього не спостерігається. Хочуть покричати, помахати кулаками, пригрозити комусь, грізно поворушити вусами? Ну, будь ласка", – сказав Юсов.

Російський диктатор Володимир Путін під час зустрічі із самопроголошений президент Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що розміщення російської ядерної зброї у Білорусії почнеться відразу після того, як 7-8 липня завершиться підготовка споруд для неї. Мовляв, "все йде за планом".

У березні Путін заявив про будівництво сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Українська розвідка назвала заяви Путіна інформаційною акцією і шантажем.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР прокоментували ядерний шантаж Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі