вівторок, 13 червня 2023 23:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни заважають персоналу стабілізувати ЗАЕС

Росіяни заважають персоналу стабілізувати ЗАЕС
Окупанти не дають перевести ЗАЕС в стадію "холодного зупину". Фото: Енергетика України

Російські окупанти перешкоджають українському персоналу перевести Запорізьку атомну електростанцію у стан "холодної зупинки".

Це грубе порушенням законодавства у сфері використання ядерної енергії, пише пресслужба Держатомрегулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО має план дій в разі ядерної катастрофи на ЗАЕС

"Перешкоджання з боку російських загарбників є нічим іншим, як черговим ядерним шантажем. І відбувається це після вчинення підриву ними Каховської ГЕС, що призвело, фактично, до зникнення Каховського водосховища та загострення питання водозабезпечення ЗАЕС", – зазначив в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

Фахівці МАГАТЕ також зацікавлені і наголошують на важливості доступу до Запорізької ТЕС, а також її відвідного каналу, до ставка-охолоджувача ЗАЕС, щоб краще оцінити ситуацію із забезпеченістю атомної станції резервами води.

У Держінспекції ядерного регулювання України ухвалили рішення про переведення останнього енергоблоку Запорізької АЕС у режим "холодної зупинки".

На такі заходи, за інформацією відомства, довелося піти через неможливість усунення порушень вимог ядерної та радіаційної безпеки.

Обмеження експлуатації енергоблока №5 Запорізької АЕС діятиме до усунення виявлених порушень.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни заважають персоналу стабілізувати ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі