понеділок, 20 червня 2016 00:35

У справі щодо загибелі дітей на озері в Карелії затримали чотирьох осіб

У справі щодо загибелі дітей на озері в Карелії затримали чотирьох осіб
politota.dirty.ru

У справі щодо загибелі 14 осіб на озері Сямозеро в Карелії затримали чотири людини.

Про це заявив представник СК РФ Володимир Маркін, передає "112 Україна".

"В даний час затримані четверо підозрюваних: директор ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" Олена Решетова, її заступник Вадим Виноградов, а також інструктори Регіна Іванова і Людмила Васильєва", - зазначив Маркін.

Зараз із затриманими проводяться необхідні слідчі дії і незабаром буде вирішено питання про обрання їм запобіжного заходу.

За словами Маркіна, для слідства вже зараз очевидно, що інструктори, які супроводжували дітей в поході, однозначно несуть відповідальність за їх безпеку.

"Від їх дій безпосередньо залежала доля дітей. За безпосередню організацію відпочинку відповідали Решетова та Виноградов. Тому в числі перших затриманих виявилися саме ці особи", - сказав він.

При цьому Маркін підкреслив, що наразі слідчі завершили огляд тіл 14 загиблих і встановили, що всі вони є вихованцями табору 2002-2004 років народження.

"Дорослих серед загиблих немає. Це ще раз підтверджує, що в загальному ніхто з інструкторів, які супроводжували дітей, не вжив необхідних зусиль для порятунку дітей, а думали про спасіння свого власного життя", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв шторму на озері в Карелії зросла

Зараз слідство продовжує комплексну роботу по встановленню всіх обставин події.

Нагадаємо, на озері Сямозеро в Карелії (Російська Федерація) група з 51 особи потрапила в шторм. У результаті трагедії на озері в Карелії загинули 14 людей, тільки один з них дорослий. 36 людей не постраждали і самі дісталися до берега, 11 були врятовані, також знайдена живою ще одна дитина, яку раніше оголосили зниклою безвісті.

Зараз ви читаєте новину «У справі щодо загибелі дітей на озері в Карелії затримали чотирьох осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі