неділя, 08 жовтня 2023 09:05

В Афганістані стались потужні землетруси: загинули сотні людей

В Афганістані стались потужні землетруси: загинули сотні людей
В Афганістані у суботу зафіксували два землетруси. Фото: gettyimages.com

В Афганістані у суботу, 7 жовтня, сталося два землетруси магнітудою 6,3 бала.

На заході країни загинули майже 200 людей. Кількість жертв може зростати, оскільки пошуково-рятувальні роботи тривають. Про це повідомляє The New York Times.

За даними медиків, щонайменше 180 людей загинули і близько 600 отримали поранення. Найбільше постраждала провінція Герат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузію сколихнуло два землетруси

За інформацією Геологічної служби США, епіцентр землетрусу був приблизно за 40 км на північний захід від міста Герат, який межує з Іраном. Відбулося щонайменше сім підземних поштовхів.

Радикальний ісламістський рух Талібан оголосив надзвичайний стан у країні через можливість нових підземних поштовхів. Представники угрупування повідомили, що десяток сіл у районі Зінда Джан були "повністю зруйновані", а з-під завалів витягнули 600 поранених.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я направила 12 автівок швидкої допомоги в постраждалі райони провінції Герат для евакуації постраждалих. У ВООЗ заявили, що ці місця є віддаленими. Це ускладнює проведення рятувальних операцій. Організація відзначила, що будинки в цьому районі крихкі, оскільки побудовані з глини і цегли.

У Марокко внаслідок землетрусу магнітудою 6,8 бала, що стався 8 вересня, загинули щонайменше 2862 особи. Ще 2562 людей отримали поранення. Точну кількість жертв поки не можуть встановити. За оцінками ООН, внаслідок землетрусу постраждали 300 тис. людей.

Землетрус стався на відносно невеликій глибині ‒ 18,5 км у гірському районі Ігіл.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані стались потужні землетруси: загинули сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі