субота, 03 вересня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: ЗСУ відбили наступ росіян на Херсонщині

Південний фронт: ЗСУ відбили наступ росіян на Херсонщині
На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій противник не проводив. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Лозове, Андріївка, Ольгине, Зелений Гай і Степова Долина.

Сили оборони успішно відбили на Херсонщині наступ противника в районах населених пунктів Високопілля та Потьомкине, повідомили вранці 3 вересня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Запорізькому напрямку ворог обстріляв обʼєкти в районах населених пунктів Новосілка, Залізничне, Гуляйполе, Червоне, Щербаки, Білогір'я", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні добряче потріпали "другу армію світу"

На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій противник не проводив, обстрілював райони населених пунктів Мар'їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар і Павлівка.

"Агресор відчуває незламність духу українського народу й жагу до визволення українських земель. Особливо це помітно в південних областях, де російські окупанти посилюють фільтраційні заходи, чим намагаються послабити патріотичні настрої населення тимчасово окупованих районів", – звітує Генштаб.

ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили живу силу противника. За даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами ліквідованих, прямувала в бік Бердянська, де розгорнули крематорій.

Упродовж доби авіація Сил оборони здійснила понад 40 бойових вильотів для підтримки дій наземних угруповань,під час яких ЗСУ знищили декілька пунктів управління противника й склад з боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: ЗСУ відбили наступ росіян на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі