пʼятниця, 17 лютого 2012 08:54

Ужгородська шахрайка влаштовувала цілий маскарад, щоб ошукати довірливих людей

Ужгородська шахрайка влаштовувала цілий маскарад, щоб ошукати довірливих людей

Працівники Ужгородського міського управління міліції затримали 25-річну жительку Ужгородського району, яка півтори роки дурила городян. Жінка представлялася мешканкою сусіднього під'їзду і просила гроші на лікування сусідки.

"Колективна заява про те, що по вулиці 8-го Березня працює шахрайка, надійшла ще влітку минулого року. Мешканці однієї з багатоповерхівок розповіли, що до них постійно приходить жінка, яка просить гроші на лікування сусідки. Затримати шахрайку вдалося тільки в грудні. Але тоді ми не змогли упіймати її на факті отримання грошей, тому довелося відпустити. Днями жінка попалася на гарячому", - розповів дільничний міліціонер Ужгородського ГУ УМВС України в Закарпатській області Валерій Найман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайки пропонували складати ручки "Паркер"

За його словами, молода жінка діяла таким чином: спочатку обходила усі квартири того чи іншого будинку і представлялася лікаркою. Казала, що її викликали до хворої, але вона не записала номер квартири. Розпитувала, де саме живуть хворі люди. Усе записувала. Пізніше перефарбовувала волосся і йшла в той самий будинок. Розповідала, що живе у сусідньому під'їзді й збирає гроші на лікування сусідки. Називала ім'я хворої. Завжди просила одну й ту ж суму – 184,40 грн. Люди їй вірили. Тому зазвичай віддавали 200 грн.

"Коли шахрайку затримали, кілька людей її упізнали. Розповіли, що бачили жінку і блондинкою, і брюнеткою, і рудою. Шахрайка зізналася, що за півтори роки ошукала близько півсотні ужгородців", - сказав В. Найман.

У міліції порушили кримінальну справу. Якщо вину доведуть, може отримати до 3 років позбавлення волі. Однак, шахрайка є матір'ю-одиначкою, тому їй можуть дати умовний строк.

Зараз ви читаєте новину «Ужгородська шахрайка влаштовувала цілий маскарад, щоб ошукати довірливих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі