вівторок, 05 липня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Усе робить сам" – ЗСУ знищують окупантів німецькими снарядами SMArt

"Усе робить сам" – ЗСУ знищують окупантів німецькими снарядами SMArt
ЗСУ знищують танки окупантів "розумними" снарядами SMArt. Фото: Генштаб

Українські захисники вибивають ворога з нашої землі, використовуючи нову західну зброю.

Німецькі самонавідні снаряди SMArt почали знищувати танки групи "Центр" окупантів. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Збройні сили України вперше у світі успішно застосували ці снаряди й отримали значну перевагу завдяки високоточній інтелектуальній зброї НАТО, яку Росія не здатна розробити", – написав він.

SMArt 155 – це німецький високоточний касетний артилерійський снаряд155 мм, спроєктований для стрільби на великі відстані й ураження бронетехніки з верхньої півкулі. SMArt 155 містить два касетні бойові елементи, які мають кумулятивні бойові частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб показав, як подарунок Польщі боляче "кусає" росіян

Бутусов пише, що снаряд SMArt калібру 155 мм вистрілюється по координатах бронетехніки противника й далі "все робить сам".

На певній висоті над ціллю снаряд вибухає і відстрілює два бойових суббоєприпаси на парашутах, які мають власні мікрорадари й інфрачервоні сенсори для пошуку бронетехніки. Після ідентифікації цілі по ній відстрілюється ударний гіперзвуковий елемент, що вражає бойову машину зверху.

"Швидкість така, що навіть якщо Росія почне ставити на танки свою систему активного захисту "Арена-М", їхні характеристики не дозволяють перехопити атаку", – написав журналіст.

Збройні сили України знищують російських окупантів з американських ракетних артилерійських систем HIMARS.

HIMARS - це High Mobility Artillery Rocket System. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки підрозділам.

Може вести вогонь керованими й некерованими ракетами. Їхня дальність - від 70 до 500 км.

Зараз ви читаєте новину «"Усе робить сам" – ЗСУ знищують окупантів німецькими снарядами SMArt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі