четвер, 02 липня 2020 18:15

Упав двомісний літак, пілот якого був без ліцензії та з психічним захворюванням

Упав двомісний літак, пілот якого був без ліцензії та з психічним захворюванням
У Чернівецькій області упав двомісний літак, який пілотував чоловік із психічним захворюванням і без лінцезії. Фото: chrn.gp.gov.ua

Під час польоту над с. Погорілівка Заставнівського району в Чернівецькій області впав легкий двомісний літак.

Пілот і пасажир отримали тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя. Про це 2 липня повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровській області розбився літак: двоє загинули

"Літак пілотував житель Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Він не мав чинного свідоцтва пілота, відповідного дозволу Державіаслужби України та не надав диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту. Розмістивши пасажира на задньому сидінні, здійснив виліт із злітно-посадкового майданчика літаком марки "Х-32-912-Бекас". Коли здійснював розворот зі зниженням, невірно застосував прийоми керування повітряним судном і допустив його зіткнення із землею з подальшим перекиданням", - йдеться в повідомленні.

Пілот літака, відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, за своїм психічним станом не може повною мірою усвідомлювати свої дії. Тому його відправили на лікування.

В Одесі неподалік аеропорту розбився літак Y1 "Дельфін" Одеського авіаційного заводу. На момент аварії у літаку були двоє 65-річних чоловіків. Обидва загинули.

Зараз ви читаєте новину «Упав двомісний літак, пілот якого був без ліцензії та з психічним захворюванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі