субота, 02 вересня 2023 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Український морпіх зробив гарний прогноз щодо контрнаступу

Український морпіх зробив гарний прогноз щодо контрнаступу
На півдні України триває контрнаступ ЗСУ. Фото: t.me/landforcesofukraine

Представники західних ЗМІ у серпні неодноразово відвідували українських морських піхотинців, які зараз вибивають росіян на шляху до тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області.

Оптимістичний прогноз перебігу контрнаступу ЗСУ зробив, зокрема, морпіх Максим, який воював в Урожайному. Про це пише The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія ризикує розділити свої сили в Україні ‒ британська розвідка

За словами військового, після першої та другої ліній оборони росіян відкриється прямий шлях до моря. Там уже не буде ніяких ворожих укріплень.

"Ми будемо рухатися, як ракети", ‒ сказав воїн.

За інформацією видання, українські морпіхи воюють на лінії, яка проходить на південь вздовж сільської дороги T0158, що петляє через долину річки Мокрі Яли. Там українці після початку контрнаступу вже відбили низку сіл.

Українські війська продовжують ведення наступальних дій на деяких напрямках. Зокрема, ЗСУ просунулися на південь від Бахмута. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені Інститутом вивчення війни (ISW).

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 2 вересня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Український морпіх зробив гарний прогноз щодо контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі