субота, 02 вересня 2023 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія ризикує розділити свої сили в Україні ‒ британська розвідка

Росія ризикує розділити свої сили в Україні ‒ британська розвідка
Українські війська продовжують контрнаступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують наступальні дії на Оріхівському напрямку на півдні, там підрозділи ЗСУ вийшли на першу головну лінію оборони РФ.

Тим часом російські війська, які переважно складаються з підрозділів 58-ї загальновійськової армії та повітряно-десантних військ РФ, прагнуть зупинити український контрнаступ, продовжуючи власний наступ на північному напрямку біля Куп'янська. Про це у Twitter повідомляє Міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються на південь від Бахмута: нові карти бойових дій

За оцінками британської розвідки, російські війська, ймовірно, прагнуть відволікти Україну від її контрнаступу. Хочуть змусити українське командування розділити сили між Оріховим і Куп'янськом.

"З огляду на те, що Росія досягла скромних здобутків біля Куп'янська з початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, прагне заробити на цьому, продовжуючи набувати ресурси на осі. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські загарбники перекидають малонавчені дивізії на схід України, щоб звільнити резерви, які зараз перебувають на передовій у Луганській області.

Їх хочуть передислокувати для захисту від контрнаступу ЗСУ на півдні України. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія ризикує розділити свої сили в Україні ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі