понеділок, 22 серпня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські захисники відбивають атаки росіян на Донбасі – Генштаб

Українські захисники відбивають атаки росіян на Донбасі – Генштаб
Загарбники намагаються наступати на багатьох напрямках, але ЗСУ успішно відбивають атаки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська намагаються штурмувати українські позиції на Донбасі.

Зокрема, минулої доби ворог продовжив вести вогонь біля Дібрівного, Мазанівки та Долини на Слов'янському напрямку, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 22 серпня.

Росіяни також намагалися наступати у напрямках Довгеньке – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка. Але ЗСУ успішно відбили атаки й ворог відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан ВМС розказав про проблеми росіян у Чорному морі

"На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Роздолівки, Григорівки, Верхньокам'янського, Дронівки та Серебрянки. Ворог намагається вести наступ у напрямку Спірне – Веселе, бойові дії тривають", - йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку окупанти стріляли зі ствольної артилерії та РСЗВ в районах населених пунктів Соледар, Зайцеве і Білогорівка. Наступали у напрямках Вершина – Кодема і Гладосове – Кодема, але безуспішно.

На напрямках Стряпівка – Соледар, Покровське – Бахмут, Травневе – Кодема, Семигір'я – Зайцеве та Гладосове – Курдюмівка бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку ворог вів вогонь зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Опитного, Мар'їнки, Пісків, Авдіївки та Невельського. Намагався вести штурм у напрямках Спартак – Опитне, Новоселівка Друга – Красногорівка, Донецьк – Первомайське, Піски – Невельське, Лозове – Невельське. Успіху ворог не мав.

Вночі 22 серпня у тимчасово окупованому Донецьку пролунали вибухи. Внаслідок ударів почалась пожежа у Пролетарському районі міста.

Російська Федерація навряд чи зможе захопити більше території у найближчі місяці. Такий прогноз, якщо події не будуть розгортатися "непередбачуваним чином", дали аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) у своєму щоденному звіті.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники відбивають атаки росіян на Донбасі – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі