понеділок, 19 вересня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські секретні документи хотіли переслати до Східної Азії
3

У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи
Фото: СБУ
У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи
У Запоріжжі злочинці за гроші хотіли передати за кордон секретні документи

У Запоріжжі Служба безпеки України не дозволила передати до однієї з країн Східної Азії новітні військові технології, які підлягають державному експортному контролю.

Злочинці за гроші намагались переправити документи щодо виробництва двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів, передає СБУ.

"За даними контррозвідки СБУ, схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агітували до співпраці з окупантами: експоліціянткам з Харківщини оголосили підозру

Вони копіювали інформацію з робочих комп'ютерів і технічної документації. Через закриті канали електронного зв'язку мали передати її за кордон.

"За попередніми висновками фахівців оборонного-промислового комплексу України, у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів", – пише спецслужба.

Під час обшуків у підозрюваних виявили електронні носії інформації, засоби комунікації із зарубіжним "замовником" та $30 тис. завдатку.

Зловмисникам готують повідомлення про підозру та міру запобіжного заходу.

У Лисичанську спійманого російського шпигуна засудили до 12 років за ґратами – його визнали винним у роботі на російських окупантів.

Також нещодавно СБУ затримала генерала з керівного складу ДКАУ (Державного космічного агентства. – Gazeta.ua), який тривалий час працював на окупантів, "зливаючи" їм важливу інформацію державного значення.

В Одесі затримали російського агента з позивним "Професор". Цей "науковець" допомагав окупантам планувати ракетно-артилерійські обстріли та диверсії на території Одеси й області.

Зараз ви читаєте новину «Українські секретні документи хотіли переслати до Східної Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі