середа, 15 вересня 2010 09:21

Українець продавав дитяче порно через Інтернет

Українець продавав дитяче порно через Інтернет
Працівниками Управління по боротьбі зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Дніпропетровській області був затриманий житель обласного центру, який організовував розповсюдження порнографічної продукції, що створювалася за участю неповнолітніх дітей.

Як розповіли агентству в прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області, в ході проведення заходів було встановлено, що зловмисник розміщував оголошення на сайтах в Інтернеті та через систему платежів "webmoney" реалізовував порнографічну продукцію.

Так, у березні 2010 року до Управління по боротьбі зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в області звернувся місцевий житель, який повідомив про спілкування в Інтернеті за допомогою електронної пошти з адресатом, який поширює дитячу порнографію. При спілкуванні зловмисник запропонував юнакові придбати за електронні кошти оптичний диск з відображенням відеороликів для дорослих, на що той погодився. У лютому цього року поштою йому був доставлений оптичний диск, при перегляді якого встановлене наявність на ньому відеороликів було порнографічного характеру.

Після проведення експертизи було доведено, що відеозаписи, які містилися на оптичному диску, відносяться до відеопродукції порнографічного характеру, створеної за участю неповнолітніх дітей.

Матеріали з речовими доказами направлені для розгляду та прийняття рішення згідно зі ст. 97 КПК України в слідчий відділ Дніпропетровського міського управління ГУМВС України в області.

У квітні 2010 року за даним фактом слідчим відділом Дніпропетровського міського управління було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 301 КК України.

У липні 2010 року під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника виявлений і вилучений системний блок з записами зображень та відеофайлів з ознаками дитячої порнографії, а також модем, за допомогою якого був організований доступ до Інтернет, документи з записами та інші речові докази.

Крім того, в ході оперативно-розшукових заходів були виявлені і задокументовані два аналогічних епізоди продажу оптичних дисків з вказаною продукцією - мешканцям Кривого Рогу і Дніпродзержинська.

За вказаними матеріалами щодо злочинця було порушено ще дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 301 Кримінального кодексу України ("Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів").
"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Українець продавав дитяче порно через Інтернет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі