вівторок, 15 лютого 2022 10:53

Українець готував "сценарні" протести в Києві на замовлення РФ
6

Прокуратура викрила громадянина України, який розповсюджував неправдиву інформацію на замовлення Російської Федерації.

Про це повідомила пресслужба офіса генпрокурора 15 лютого.

Фото: СБУ

Підозрюваний на замовлення російських ЗМІ під час виступів на підсанкційних телеканалах РФ і в соцмережах розповсюджував неправдиву інформацію, щоб маніпулювати громадською думкою і дискредитувати владу в Україні, зазначили в ОГ.

"Інформація стосувалася нібито перебування України під зовнішнім управлінням, а також він відкрито звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення", - ідеться в повідомленні.

Також чоловік почав організовувати за заздалегідь підготовленим сценарієм російських кураторів протестні акції в Києві. За це йому обіцяли винагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готувала провокації проти власного населення, щоб звинуватити Україну

Злочинець наймав для "масовки" людей, які мали створювати потрібну інформаційну картину для ЗМІ РФ.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підозрюваного. Виявили листування з представниками іноземних інформаційних агентств, сценарії масових акцій, гасла виступів, звіти про виконану роботу, банківські карти, перерахунки грошових коштів з іноземних банків.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді. Триває досудове розслідування. Встановлюють спільників та інші епізоди злочинної діяльності.

СБУ викрила ботоферму на 6 тис. акаунтів, які поширювали антиукраїнські погляди. До групи належали дев'ять осіб, які живуть у Києві. Завдяки своїм розробленням вони могли автоматично реєструвати нові акаунти, наповнювати профілі контентом, одночасно адмініструвати велику кількість користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Українець готував "сценарні" протести в Києві на замовлення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі