субота, 03 лютого 2024 21:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту РФ

Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту РФ
Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту країни-агресора РФ. Фото: depositphotos

Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту країни-агресорки РФ.

Навесні 2022 року Чорноморський флот РФ складався із 70 кораблів, всього з того часу Україна знищила 13, а також будівлю штабу. Про це заявив німецький експерт з аналізу відкритих даних видання Bild Юліан Рьопке.

У виданні додають, що російська пропаганда називала флот "непереможним", але після знищення крейсера "Москва" він "назавжди відійшов від берегів України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три місяці наступу російські окупанти встановили рекорд із втрат: цифри

За його словами, після знищення у Криму морськими безпілотниками ракетного катера "Івановець" втрати ЧФ РФ, якщо судити із загального тоннажу кораблів, становлять уже 20%.

У свою чергу історик Ян Берендс із Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері зазначає, що якщо дивитися на історію, Росія не є визначною військово-морською державою.

"Силою країни завжди була її армія, а не флот. Це стосується і Чорного моря, де вони самі затопили частину флоту в Кримську війну 1854 року і після революції 1918 року. Успіхи України проти путінських військових кораблів після 2022 року ілюструють нестачу сучасних технологій та непрофесіоналізм моряків", - зазначив експерт.

Потоплене 1 лютого судно Чорноморського флоту РФ "Івановець" - це суттєва втрата для росіян.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували наслідки ліквідації судна поблизу тимчасово окупованого Криму для російських окупантів, враховуючи наявність лише трьох таких катерів у складі Чорноморського флоту РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі