понеділок, 25 липня 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Погрожували, принижували й катували мирних: СБУ викрила 26 зрадників на Херсонщині

Погрожували, принижували й катували мирних: СБУ викрила 26 зрадників на Херсонщині
СБУ повідомила про підозру 26 зрадникам на Херсонщині. Фото: скріншот

Служба безпеки України ідентифікувала всіх колаборантів і зрадників, які вступили до окупаційного "міністерства внутрішніх справ Російської Федерації" на Херсонщині.

Створене окупантами так зване міністерство виконує завдання з придушення опору й залякування мешканців тимчасово окупованих районів. Про це СБУ пише в Telegram.

Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції "Беркут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проводить "фільтрацію" в Маріуполі: Андрющенко показав чергового зрадника

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство й погрожують убивством. Є випадки викрадення і катування людей.

Також колаборанти під керівництвом спецслужб РФ здійснюють вербування "однодумців".

"Під час оперативних дій СБУ зібрала всі установчі дані на кожного зрадника, задокументувала злочинну діяльність і встановила місця їхнього перебування та маршрути переміщення", – ідеться в повідомленні.

Спецслужба повідомила про підозру 26 представникам так званого управління МВД РФ. 14 з них є експрацівниками Нацполіції.

Служба безпеки України викрила чиновника-колаборанта, який допоміг Росії перекинути бронетехніку з Криму до Херсонщини. Зрадник добровільно погодився співпрацювати з ворогом.

За це агресори призначили його керівником так званого "государственного унитарного предприятия "Херсонская железная дорога".

У Луганській області спецслужба викрила чотирьох колишніх представників "партії Регіонів", які добровільно погодились увійти до керівного складу окупаційної адміністрації так званого Старобільського району ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Погрожували, принижували й катували мирних: СБУ викрила 26 зрадників на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі