субота, 04 червня 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Угода про Чорноморський флот: розслідують ще один епізод держзради Януковича

Угода про Чорноморський флот: розслідують ще один епізод держзради Януковича
Угоду Януковича щодо перебування Чорноморського флоту РФ розслідуватимуть заочно. Фото: East News

Суд надав дозвіл заочно на заочне розслідування держзради експрезидента Віктора Януковича.

Йдеться про підписання угоди щодо перебування Чорноморського флоту РФ в Україні. Про це повідомляє ДБР у Telegram.

Відомо, що Янукович у 2010 році підписав угоду між Росією і Україною з питань перебування російського флоту у Криму. Зміст та умови документа нав'язав тодішній президент РФ Дмитро Медвєдєв.

Таким чином, експрезидент створив умови для перебування Чорноморського флоту країни-агресорки на 25 років. Це сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу Росії, яку потім використали для окупації Криму та Севастополя у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконно перевозив людей за кордон та закликав до дезертирства - обставини втечі Януковича розслідуватимуть

Зазначається, що проєкт угоди не пройшов правової експертизи перед підписанням. Крім того, слідчі отримали докази про дії вищих посадових осіб України, які за вказівкою РФ діяли на шкоду нашій державі.

"Ці вчинки здійснювались за попередньою змовою групою осіб колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим з тодішнім президентом України Віктором Януковичем. Обидва в межах даного кримінального провадження оголошені в розшук", - додали у повідомленні.

Суд дозволив спеціальне розлсдіування щодо позбавленого звання президента Віктора Януковича. Йдеться про справу щодо підписання "Харківських угод". Він, в порушення вимог Конституції, 21 квітня 2010 року у Харкові підписав від імені України угоду з Російською Федерацію. Продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Угода про Чорноморський флот: розслідують ще один епізод держзради Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі