середа, 01 червня 2022 15:27

Незаконно перевозив людей за кордон та закликав до дезертирства - обставини втечі Януковича розслідуватимуть

Незаконно перевозив людей за кордон та закликав до дезертирства - обставини втечі Януковича розслідуватимуть
Суд дозволив розслідувати втечу колишнього президента Віктора Януковича. Фото: eastnews.ua

Печерський райсуд Києва дозволив заочне спеціальне досудове розслідування стосовно президента-втікача Віктора Януковича.

Його підозрюють у незаконному переправлення осіб через державний кордон та підбурювання до дезертирства, повідомляє Офіс генерального прокурора.

23 лютого 2014 року експрезидент із начальником служби своєї безпеки та представниками Росії трьома гелікоптерами збройних сил РФ вилетів із села Урзуф Донецької області. Тоді незаконно переправили не менше 20 осіб через державний кордон України до Анапи Краснодарського краю.

Цього ж дня Янукович у військовій частині Чорноморського флоту РФ у районі Козацької бухти в Севастополі підбурював військовослужбовців управління державної охорони України до дезертирства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медійні "гауляйтери" Путіна та "обслуга" Януковича намагаються демобілізувати українців

Суд також дозволив розслідування стосовно колишнього заступника начальника управління державної охорони України - начальника Служби безпеки президента. Йдеться про генерал-майора Костянтина Кобзаря. Його підозрюють у незаконному переправленні людей через державний кордон України та дезертирстві.

Печерський районний суд міста Києва обрав позбавленому звання президента Віктору Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це 23 травня повідомив Офіс генерального прокурора. Йдеться про підписання "Харківських угод" із Російською Федерацією. Кримінальне провадження - за обставинами вчинення Януковичем державної зради.

Зараз ви читаєте новину «Незаконно перевозив людей за кордон та закликав до дезертирства - обставини втечі Януковича розслідуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі