вівторок, 31 травня 2022 17:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Медійні "гауляйтери" Путіна та "обслуга" Януковича намагаються демобілізувати українців

Медійні "гауляйтери" Путіна та "обслуга" Януковича намагаються демобілізувати українців
Українцям треба зберігати єдність і зосередженість на захисті країни. Фото: Getty Images

Медійні "гауляйтери" президента РФ Володимира Путіна й "колишня медійна обслуга" експрезидента-втікача Віктора Януковича намагаються психологічно демобілізувати українців.

Але треба зберігати єдність і зосередженість на захисті країни, розповів секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook.

"Українці та вся наша країна щодня перебувають у ситуації постійних загроз рашистських наступів, ракетних обстрілів, руйнувань, повітряних тривог і, як наслідок, смертей і жертв. Але, окрім видимого ворога, є ворог не менш небезпечний - ворог інформаційний", - заявив Данілов.

За його словами, "інформаційна ДРГ" лякає суспільство новим наступом РФ на Київ, розповідає про "зраду", що "на фронті все погано", лякає падінням гривні й "майбутнім голодом", "невідворотним оточенням", що "Захід нас здав".

"Ворог майстерно маскується під патріотів, жонглюючи словами про Батьківщину, відданість, честь. Ті, хто ще недавно працювали на Януковича, були постійними гостями московських студій або шанувальниками Дугіна, зараз нам розповідають про свій радикалізм і принциповість", - написав секретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняла Путіна з Гітлером: у Верховній Раді виступила президентка Словаччини

Також поширюється теза про "неминучість угоди з Московією та необхідність поступок цій недоімперії", додав Данілов. Проте, наголосив він, не меншу небезпеку становить і спроба "заколисати заспокійливими новинами".

"Без внутрішньої дестабілізації нас неможливо перемогти, і не забуваємо, що зараз, коли на фронті йдуть запеклі бої, ворог максимально інтенсифікував свої спеціальні інформаційні заходи, але Україна - не Росія, й українців не ввести в оману", - підсумував він.

Гауляйтер Херсонщини Кирило Стремоусов заявив, що область переходить на московський час. Крім того, в регіоні окупанти закривають виїзд для жителів у підконтрольні Україні області.

Зараз ви читаєте новину «Медійні "гауляйтери" Путіна та "обслуга" Януковича намагаються демобілізувати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі