вівторок, 31 травня 2022 14:24

Порівняла Путіна з Гітлером: у Верховній Раді виступила президентка Словаччини

Сьогодні, 31 травня, у сесійній залі Верховної Ради виступила президентка Словаччини Зузана Чапутова.

Вона порівняла президента РФ Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. Про це повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

За словами Гончаренка, Чапутова пообіцяла Україні гаубиці Zuzana, а також нагадала, що Словаччина вже поставляє для ЗСУ зенітно-ракетну систему С300.

"Україна героїчно захищає Європу від Росії", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина передасть Україні артилерійські установки Zuzana 2

Також президентка Словаччини підтримала якнайшвидший вступ України до Європейського Союзу та запевнила, що її країна подбає про жінок та дітей, які вимушені покинути домівки.

Свій виступ Чапутова закінчила цитатою з твору "Кавказ" українського поета Тараса Шевченка: "Борітеся - поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!"

Автор: facebook.com/volodymyr.viatrovych
  Президентка Словаччини Зузана Чапутова у ВР
Президентка Словаччини Зузана Чапутова у ВР

Зузана Чапутова стала другим президентом, якийа виступив у Верховній Раді з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 22 травня президент Польщі Анджей Дуда виступив з промовою у ВР. На відміну від Чапутової, Дуда цитував у своєму виступі слова українського письменника Івана Франка.

Зараз ви читаєте новину «Порівняла Путіна з Гітлером: у Верховній Раді виступила президентка Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі