субота, 14 жовтня 2023 21:25

Удари з повітря, моря і суходолу: ЦАХАЛ готується до наземної операції в Секторі Гази

Удари з повітря, моря і суходолу: ЦАХАЛ готується до наземної операції в Секторі Гази
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відвідав військових поблизу Сектора Гази. Фото: Avi Ohayon/GPO

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відвідав військових поблизу Сектора Гази.

При цьому заявив про підготовку "наступного етапу" війни. Про це повідомляє видання The Jerusalem Post.

"Ви готові до наступного етапу? Наступний етап наближається", - запитав прем'єр-міністр у солдатів.

Однак він не уточнив, що він мав на увазі під "наступним етапом".

Водночас Міністерство оборони Ізраїлю заявило, що сили ЦАХАЛу готуються до реалізації широкого спектра оперативно-наступальних планів.

"Наразі сили ЦАХАЛу, спираючись на велику матеріально-технічну базу і сотні тисяч покликаних резервістів, готуються до реалізації широкого спектра оперативних наступальних планів, які можуть передбачати комбіновані та скоординовані удари з повітря, моря і суходолу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира спецназу ХАМАС

При цьому наголошується, що сухопутні війська ЦАХАЛу та Управління технологічного та матеріально-технічного забезпечення готуються до розширення сфери бойових дій.

Зокрема, було створено передові центри матеріально-технічного постачання, що дають змогу бойовим підрозділам швидко отримувати необхідне обладнання.

"Батальйони і солдати ЦАХАЛу розгорнуті по всій країні і підвищують бойову готовність до наступних етапів війни з акцентом на значні наземні операції", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Очікується, що військові почнуть наземне вторгнення в Сектор Гази, проте на його масштаб і час здійснення можуть вплинути оперативні міркування, зокрема евакуація палестинських цивільних осіб із північної частини Гази та зростання напруженості на північному кордоні Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю увійшла на територію Сектору Гази, щоб очистити територію від потенційних терористів і знайти зниклих безвісти ізраїльтян.

ЦАХАЛ здійснює "локальні рейди". Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльські військові знищили кілька терористів у цьому районі, зокрема осередок ХАМАС, який випустив протитанкові керовані ракети по Ізраїлю. Однак війська поки не увійшли вглиб Гази.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф.

Цього не відбувалося із 1973 року, повідомляє державна радіостанція Ізраїлю Kan. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим. Армія має доповідати політичному керівництву країни.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян

Зараз ви читаєте новину «Удари з повітря, моря і суходолу: ЦАХАЛ готується до наземної операції в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі