понеділок, 31 липня 2023 05:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Чонгарському мосту: Кремль закрив рота російським "воєнкорам"

Удар по Чонгарському мосту: Кремль закрив рота російським "воєнкорам"
29 липня Збройні сили України вдарили по Чонгарському мосту. Фото: Крим.Реалії

Кремль наказав російським "воєнкорам" не висвітлювати перебої в роботі критично важливих наземних ліній зв'язку.

Це стосується й удару Сил оборони по Чонгарському мосту 29 липня, йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Робота проведена філігранно" – Гуменюк розповіла про удар по Чонгарському мосту

Тому в інформаційному просторі російських воєнних пропагандистів була тиша. Також не обговорювалася заява колаборанта і гауляйтера окупованої Херсонщини Володимира Сальдо про те, що російські війська перехопили 12 українських крилатих ракет Storm Shadow, що були націлені на міст.

При цьому, російські "воєнкори" відреагували на український удар по Чонгарському мосту 22 червня широким обуренням і занепокоєнням, зазначається у звіті.

Раніше ISW зауважував, що окремі російські "воєнкори" просувають "прокремлівське" висвітлення війни через страх бути покараним Москвою.

Пошкодження Чонгарського мосту вже вплинуло на логістику російських військ на півдні.

Шляхи постачання армії РФ стали довшими й небезпечнішими. Коротші маршрути (наприклад, біля Армянська) проходять ближче до українських позицій, і туди може діставати українська зброя, заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною. Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

Вранці 29 липня окупанти почали розповсюджувати інформацію про повторний удар по Чонгарському мосту. Збройні сили України підтвердили, що атакували міст.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Чонгарському мосту: Кремль закрив рота російським "воєнкорам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі