субота, 24 червня 2023 12:02

У ЗСУ пояснили, як заколот Пригожина впливає на фронт

У ЗСУ пояснили, як заколот Пригожина впливає на фронт
У Росії ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин влаштував збройний заколот. Фото: скріншот

Заколот "вагнерівців" на території Росії вплине на події на фронті.

Вибивши найманців "Вагнера" з України, воїни ЗСУ "допомогли" подіям, що нині відбуваються в РФ. Про це у коментарі 24 Каналу розповів заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, дії Євгена Пригожина ще більше дезорієнтують російську армію на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина: у легіоні "Свобода Росії" сказали, за кого "вболівають"

"У них почались розбірки між собою. У Пригожина виходить набагато швидше взяти Ростов, аніж Бахмут. Він взяв обласний центр Росії, а Бахмут – так і не зміг. Це все взаємопов'язано й ЗСУ – одні з головних режисерів цих подій", – сказав Череватий.

Окупанти на фронті зараз бачать, що в Росії починаються незрозумілі дії. Це також не додає їм впевненості. За словами Череватого, те, що довго не було ніяких заяв вищого військово-політичного керівництва країни-агресорки також показує слабкість росіян.

"Усі ці 20-річні "вставанія с колєн", "сільниє как нікогда", "граніца Росії нєзаканчіваєца нігдє", бачте, як вони іронічно проти них повернулося. Це знаєте "бійтеся мріяти, ваші мрії можуть здійснитися". От у них зараз це й відбувається", – додав Череватий.

Він запевнив, що Україна робитиме свою справу крок за кроком – звільнюватиме окуповані території.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у російському Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, як заколот Пригожина впливає на фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі