неділя, 14 квітня 2024 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ повідомили про бої на основних напрямках фронту

У ЗСУ повідомили про бої на основних напрямках фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 76 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав одного ракетного та 109 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 14 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу авіаційних ударів зазнали 25 населених пунктів. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог наступальних та штурмових дій не вів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе РФ захопити Часів Яр - прогноз аналітиків

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий, Опитне, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, українськими захисниками відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де загарбники 22 рази намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку загарбники шість разів атакували позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

"На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив три безуспішних атаки позицій наших військ. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох наземних станціях управління БпЛА та зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу та двох засобах протиповітряної оборони противника.

Російські окупаційні війська можуть розпочати новий наступ уже цього літа, пишуть західні ЗМІ.

Ворог планує атакувати на чотирьох напрямках. Зокрема, Росія може піти у наступ у Донецькій, Херсонській, Луганській та Запорізькій областях. Крім того, не виключають штурму в напрямку Харкова або навіть спроб захопити Київ.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили про бої на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі