четвер, 01 березня 2012 14:43

У Запоріжжі викрили "конверт" з оборотом в сотні мільйонів гривень

У Запоріжжі викрили "конверт" з оборотом в сотні мільйонів гривень

Нещодавно працівники управління державної служби з боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) ГУМВС України в Запорізькій області викрили злочинну діяльність групи осіб, які організували конвертаційний центр з обігом понад 500 млн грн на рік. Про це пише УНН.

За попередньою змовою з посадовими особами державних підприємств, які здійснюють діяльність у сфері електроенергетики, зловмисники проводили через рахунки фіктивних підприємств сотні мільйонів гривень. Офіційно кошти нараховувалися за роботи, які насправді не проводилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податківці накрили конвертаційний центр, який "відмив" 30 мільйонів

Наразі правоохоронці встановлюють остаточну суму, проведену через рахунки фіктивних фірм і перетворену в готівку. Вилучено також печатки та факсимільні підписи директорів дев'ятнадцяти фіктивних підприємств.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, скоєні в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального Кодексу України стосовно членів злочинної групи: як організаторів конверту, так і посадовців державних підприємств.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі викрили "конверт" з оборотом в сотні мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі