четвер, 30 червня 2022 16:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У ворога закінчуються ракети – Денисенко

У ворога закінчуються ракети – Денисенко
Уламки російської ракети. Фото: ДСНС

У країни-агрессорки Російської Федерації закінчуються запаси ракет.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

Інтенсивність ворожих ракетних ударів може зменшитися через один-два місяці, припустив радник міністра.

Росія змінила стратегію війни і посилила обстріли цивільної інфраструктури. Воєнною операцією де-факто керує сам президент РФ Володимир Путін.

"І опосередковано про це говорить те, що вони (росіяни) почали просити снаряди у Білорусі, і 20 вагонів зі снарядами позавчора виїхали з Білорусі на територію РФ", – сказав радник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутній член НАТО оголосив про допомогу Україні

Санкції обмежують виробництво російських ракет. Військово-промисловий комплекс РФ на 80% залежить від імпортних мікросхем, які неможливо замінити.

"Наразі росіяни фактично не мають можливості виробляти нічого нового через відсутність електроніки. На поверхні це, звичайно, авто і фактично зупинка усього автопрому. Для нас важливіше – те, що вони фактично не можуть виробляти ні нові ракети, ні нове обладнання", – сказав Денисенко.

Водночас застеріг: поки РФ має запаси ракет, то битиме по території України. Аби захиститися, треба будувати ешелонну систему оборони і мати достатньо техніки, сказав.

27 червня російські окупанти завдали ракетні удари по Кременчуку. Поцілили в торговий центр "Амстор". Загинули щонайменше 18 людей, 60 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти.

Наступного дня обстріляли автотранспортне підприємство у Дніпрі. Також ворог обстріляв Миколаїв, влучив у п'ятиповерховий житловий будинок.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами".

Зараз ви читаєте новину «У ворога закінчуються ракети – Денисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі