понеділок, 23 листопада 2020 12:28

У справі Гандзюк мали "прибрати" двох свідків: відомі прізвища

У справі Гандзюк мали "прибрати" двох свідків: відомі прізвища
4 листопада минуло 2 роки від дня смерті 33 -річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. На неї напали неподалік дому 31 липня 2018-го — вилили літр сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Фото: facebook.com/Віктор Гандзюк

У справі про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк слідство виявило підготовку до вбивства 2 свідків.

Йдеться про Павла Пилипенка та Сергія Брагу і членів їхніх сімей, які давали показання у справі голови Херсонської облради 50-річного Владислава Мангера та 43-річного Олексія Левіна, керівника злочинного угруповання. Про це стало відомо із витягу з реєстру досудових розслідувань, який вивчали в суді, передає Watchers.Media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забагато гавкала, тому замовили" - що розповів у суді ключовий свідок у справі Гандзюк

"Ми вживали заходів для того, щоб уникнути тяжких наслідків для життя та здоров'я свідків", - пояснив прокурор Андрій Синюк суду.

Адвокати Мангера різко заперечили можливість того, що їх підзахисний міг погрожувати свідкам Бразі та Пилипенку.

Суддя Юлія Іваніна продовжить розглядати справу 26 листопада.

За умисне вбивство Катерини Гандзюк затримли та засудили 5 виконавців. Отримали від 6,5 до 3 років. Вироки набули чинності 18 липня торік. 16 жовтня 2020-го вирок у справі отримав ще 1 фігурант - колишній помічник народного депутата Ігор Павловський. Його визнали винним у приховуванні злочину. Присудили 2 роки позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік. Він дав викривальні свідчення проти замовника й організатора нападу. Ними назвав відповідно голову Херсонської облради 50-річного Владислава Мангера й Олексія Левіна, 43 роки.

Зараз ви читаєте новину «У справі Гандзюк мали "прибрати" двох свідків: відомі прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі